0
Ваше місто:
Примірочна
0
Ваша примірочна
Мова сайту:

Яка тканина краще для піжами і яку вибрати?

19.12.2017

яка тканина краще для піжами

Комфорт під час сну безпосередньо залежить від матеріалу спального одягу. Вибираючи подібний наряд, далеко не всі знають, яка тканина краще для піжами. Безумовно, домашній костюм повинен бути модним і тішити душу, але головна його задача - забезпечити спокій і затишок під час відпочинку.

зручний комплект з бавовни  тепла домашня піжама  

Вирішуючи, яку тканину вибрати для піжами, віддайте перевагу натуральним матеріалам. Незначне додавання синтетики до їх складу допомагає комплекту добре утримувати форму, а шкірі - вільно «дихати» під час сну.

Натуральні тканини - комфортний сон

Купуючи домашній комплект, перш за все ми звертаємо увагу на дизайн, фасон і забарвлення. Якщо ці параметри відповідають нашим вимогам, тоді наступним  вибираємо матеріал. 

Щоб навчитися розпізнавати якісну річ за всіма критеріями, розглянемо детальніше основні види піжам:

Комплект з короткими шортиками  

Комплект з короткими шортиками

  • Подібні піжами можуть бути виготовлені з велюру (бавовна + поліестер), стрейча або інтерлока.
  • Всі тканини відмінно перуться, довго зберігають початковий колір.
  • Домашній костюм з такого матеріалу приємний на дотик, м'який і стійкий до появи кошлатання або затягувань.

  Варіант з глибоким декольте

бавовняна піжама з куліра

  • Ці милі спальні костюми виконані з куліра.
  • Натуральний матеріал здебільшого з бавовни найчастіше використовують для пошиття дитячого одягу.
  • Дорослі чоловічі і жіночі піжами з куліра відрізняються гіпоалергенністю і гладкою текстурою.
  • Тонке полотно відмінно тягнеться в ширину і не мнеться.

Традиційні моделі футболка + бриджі
зручний комплект з махри
Дуже зручний комплект представлений в різних варіантах. Серед них піжами з куліра і махри. Із першим матеріалом все зрозуміло, але що ж таке махра? Це ще один різновид натуральної тканини, яка має ворсисту поверхню. Фахівці рекомендують подібний матеріал за її «масажні» властивості і відмінне поглинання вологи.

Зручні костюми з вузькими штанами

жіноча піжама з футера

Спальні піжами зшиті з футера. Ця найбільш делікатна з усіх тканин, тому відмінно підходить для людей з чутливою і ніжною шкірою. Натуральний бавовняний матеріал гладкий зовні та м'який усередині, приємно окутає тіло затишком і теплом.

Звертаючи увагу на матеріал, з якого шиють піжами, можна придбати практичну річ, що буде радувати своїм зовнішнім виглядом довгі роки.

Яка піжамна тканина найкраща?

Проведемо порівняльний аналіз тканин.

У таблиці нижче розписані матеріали, що найкраще підходять для виготовлення домашніх нарядів, а також тканини, яких бажано уникати при виборі піжам:

 
Тканина для піжами Плюси Мінуси
Бавовна Різновидів бавовняного сировини безліч. Головне що його об'єднує - це хороша вентиляція. Таке вбрання не дає перегрітися в спекотні літні ночі і замерзнути взимку. Матеріал легкий у використанні, швидко прається і сохне. Довговічний і міцний. Серед недоліків найбільш істотним є те, що він мнеться. Виглядати охайно у трикотажній піжамі майже неможливо. Ще одним «мінусом» виступає осідання тканини. Речі з 100% бавовни розтягуються в ширину, при цьому зменшуючись в довжині.
Шовк М'який матеріал, який має здатність добре пропускати повітря. Шовкові піжами виглядають дорого, спокусливо і дуже вишукано. До того ж, це найбільш міцний з усіх натуральних волокон. Занадто гладке полотно є прохолодним на дотик, що добре влітку, але створює дискомфорт взимку. Вимагає делікатного прання і погано переносить регулярне зволоження.
Бамбук Матеріал з антибактеріальними властивостями, що особливо добре для людей, які страждають алергією. Бамбукові комплекти навіть через роки носіння зберігають свій зовнішній вигляд. Єдиним виробником бамбука є Китай, тому ціни на цю сировину необґрунтовано завищені.
Вовняний кашемір Тепла шовковиста тканина гарантує зручність і комфорт під час сну. Має хорошу терморегуляцію і відмінно пропускає повітря. Прати такі вироби доведеться тільки вручну.
Віскоза Ідеальний варіант для літніх піжам. Віскоза відноситься до ряду штучних тканин. Матеріал антістатічен, дуже легкий і приємний на дотик. Одяг дуже швидко зношується, втрачаючи при кожному замочуванні до 40% міцності. Вигорає на сонці.
Поліестер Штучний матеріал, який зовні схожий на шерсть. Довговічний, не мнеться, добре зберігає колір і форму. Подібний наряд абсолютно не пропускає повітря і буде недоречним в жарку ніч. Крім того, речі не завжди приємні до тіла і часто електризуються.
Еластична рібана Має високу зносостійкість і захистом від кошлатання, затягувань. Гіпоалергенна, має здатність до терморегуляції. Легка у догляді. Матеріал дуже довго сохне після прання і «боїться» сонячних променів.
Фланель М'яка тканина з рідкісним ворсом. Добре зберігає тепло, ідеальна в зимові вечори. Натуральна фланель не подразнює шкіру. Гігроскопічна. Після тривалого носіння ворс протирається. Довго сохне, може осідати після прання.
Сатіна Матеріал відомий шляхетним шовковим блиском, абсолютно не мнеться. Довговічний, витримує безліч прань. Одяг дуже щільний і не підходить для літнього часу.

З якої матерії буде пошита ваша гарна жіноча піжама, кожна модниця вирішує самостійно. Головне, що потрібно запам'ятати: абсолютно не варіант купувати піжами з льону або флісу.

Лляні тканини, безумовно, мають високу зносостійкість, але погано тримають форму, розлазяться по швах і осідають після прання.

Синтетичний фліс, хоч і пропускає відмінно повітря, може швидко спалахнути, регулярно електризується і збирає на поверхні кошлатання.

У нашому інтернет магазині наявні моделі піжам тільки з натуральних матеріалів, оригінальних забарвлень і якісного крою. У подібному одязі ви не втратите своєї жіночності, залишаючись привабливою навіть уві сні.

контент захищено