0
Ваше місто:
Примірочна
0
Ваша примірочна
Мова сайту:

Що надіти в Індію? Поради для жінок.

19.05.2013

Збираючись до Індії, важливо зрозуміти, що багато предметів одягу, які ми носимо у себе на батьківщині не підходять для Індії, як через клімат, так і з-за культури. Що стосується культури, Індія не та країна, де можна безпечно розгулювати в одязі, яку ми спокійно носимо у себе на батьківщині, тому так важливо ознайомитися з індійським дрес-кодом. Багато стилі одягу прийнятні на заході вважаються образливими в Індії. З цієї причини відповідний одяг можливо краще купити в Індії, відразу після прибуття.
Всі ми знайомі з виразом: «Зустрічають по одягу». В Індії цей вираз має першорядне значення, можливо набагато більш важливе, ніж в інших країнах. Жінок зодягає скромно поважають набагато більше, ніж жінок нехтують культурними нормами. Більше того в Індії скромно одягнені жінки перебувають у більшій безпеці від сексуальних домагань. Носіння непристойного по індійським стандартам одягу вважається образою культури і повідомляє чоловікам про вашу сексуальну доступності навіть якщо ваша поведінка явно говорить про протилежне.
Звичайно, багато дівчат і жінок особливо в Мумбаї і Делі та інших містах відвідуваних численними туристами, а також у коледжах носять джинси і короткі топи. Однак як турист ви вже знаходитеся в невигідному становищі через загального упередженої думки, тому набагато безпечніше для туристів в Індії одягатися більш консервативно. І не звертайтеся до індійських фільмів і модним журналам за підказками. Вони не мають нічого спільного з реальним життям.
Хоча в багатьох місцях в Індії носіння західній одягу вважається нормальним, носити її потрібно в поважній манері до дуже скромною індійській культурі.
Загальні стандарти скромності, діючі у всій Індії, вимагають закривати коліна, верхню частину рук, плечі, декольте і живіт. Шорти і короткі спідниці в Індії не прийнятні. Нижня білизна носитися під одягом там, де воно доречно, і воно не повинно бути видно. Бюстгальтер - обов'язковий елемент одягу, звичайно якщо у вас є груди. Блузки не повинні показувати декольте і не повинні бути занадто облягають або відвертими. Залиште вдома прозорі блузки, шорти, сукні на вузьких бретельках, бікіні, топи без рукавів і т.п. Хоча топи без рукавів стають все більш популярними у великих містах Індії у спекотні сезони, насправді вони не прийнятні, топи з короткими рукавами цілком припустимі.
Вибираючи штани, віддавайте перевагу вільному крою, приховує стегна і сідниці. У себе на батьківщині ми можемо носити блузки, сорочки і топи, заправлені в брюки, але в Індії все це краще носити навипуск. Перевага носіння довгих топів в приховуванні проступає нижньої білизни через тонкі тканини, що робить можливим носіння легких брюк в жарку погоду.
Якщо ви хочете взяти з собою купальник, він повинен бути найбільш скромним і консервативним. Цільні купальники більш кращі. Прямуючи на пляж або басейн, або повертаючись звідти, в будь-якому місці, де ви можете зіткнутися з місцевим населенням, надягайте що-небудь скромне поверх купального костюма. Бікіні неприпустимо навіть в Гоа, де багато жінок його носять.
У деяких консервативних місцях і в багатьох релігійних місцях, вам також доведеться покривати голову. Дивіться, як це роблять місцеві жінки і дотримуйтесь їх приклад.
Традиційна індійська одяг більш зручна, ніж західна одяг особливо в спеку. Навіть у найспекотніші дні легка бавовняна тканина, що закриває руки і ноги, набагато краще захищає від спеки, ніж шорти і топ без бретелей. Індійцям подобається, коли туристи носять традиційний індійський одяг, так як це говорить про повагу до культури. Носіння традиційного одягу також допоможе зав'язати знайомства з місцевим населенням.
Якщо ви хочете спробувати індійський одяг, краще почати з двох основних видів жіночих брючних костюмів. Це - Сальвар каміз, що складається з довгого туникообразного верху (каміз) і вільних штанів прісборенних знизу (Сальвар), і чурідар-каміз, що складається з камиза і прямих облягаючих брюк (чурідар), прісборенних у литок і щиколоток. Чурідар-камізи носять в основному молоді жінки і підлітки. Шарф доповнює наряд. Шарф (чунні або дупатта) - обов'язкова частина наряду, без якого вас можуть прийняти за розпусну жінку особливо в невеликих містах і селах.
У багатьох місцях південної Індії, а також в деяких інших місцях носять довгі спідниці (лехнга) з блузами, надягаються поверх спідниць, і широкими шарфами. Звертайте увагу на одяг, переносну жінками вашого віку, щоб через незнання не довелося розгулювати в чомусь дитячому або непристойній. Довгі сукні, що продаються всюди, насправді нічні сорочки. Хоча в ній можна сходити за молоком на ринок за кутом або попити ранковий чай з друзями на веранді, її не можна носити весь день.
Сарі - найбільш красивий і прийнятний предмет жіночого одягу в Індії. Сарі носять жінки в Індії всюди, хоча і надягають по-різному залежно від місцевих звичаїв. Як тільки ви звикнете до сарі, воно здасться вам неймовірно зручним і легким. Будь індійська жінка буде рада показати вам як слід надягати сарі.
Довгі, прості, бавовняні спідниці, які ви напевно побачите на продажу в Індії, насправді під'юбник надягають під сарі. Якщо ви надягнете таку спідницю без сарі, ви тут же відчуєте на собі спопеляючі погляди індійців. Тільки дуже бідна жінка, якій більше нічого надіти, може носити під'юбник як звичайну спідницю.
Консервативний жіночий діловий костюм західного стилю, не надто облягаючий і з не надто короткою спідницею цілком доречний для ведення бізнесу в Індії. Якщо ви віддаєте перевагу брючний костюм, то він не повинен облягати сідниці.
На світські заходи з діловими партнерами можна надіти консервативне сукню чи костюм в індійському або західному стилі. Довгі штани і скромні топи - норма для заняття спортом. Шорти неприйнятні.
Якщо вас запросять в храм на яке-небудь торжество, одягніться відповідно. Постарайтеся, принаймні, надіти що-небудь чисте, скромне і відпрасованих. Якщо ви вирішите надіти сарі, воно не обов'язково має бути дорогим. Цілком підійде звичайне бавовняну сарі.