0
Ваше місто:
Примірочна
0
Ваша примірочна
Мова сайту:

Види жіночих халатів

24.01.2016

види жіночих халатів

велюровий халат Коли доходить справа до вибору домашнього халату, практично ніхто не може чітко сформулювати свої побажання. Все це пояснюється тим, що мало хто знає скільки, видів такого домашнього одягу існує і як правильно їх потрібно вибирати.

Як правило, головним критерієм залишається зовнішній вигляд. А ось про призначення та ппрактичність виробу ніхто і не замислюється. Пропонуємо розглянути всі види халатів і навчитися вибирати якісну і корисну річ в гардеробі.

Типи тканин для пошиття халатів

Під типом тканини мають на увазі її будова. Це певна структура, з чого складається її зовнішній вигляд і властивості. Варто зазначити, що для виготовлення одного і того ж типу тканини можуть використовуватися різні матеріали. А з одного матеріалу можна отримати абсолютно різні за типом тканини.

Цей приклад добре можна відстежити на прикладі легкої футболки і рушника для лазні. Матеріал, з якого вони виготовлені, один - бавовна, а тип тканини абсолютно різний.

Матеріали - це сировина, з якої виробляють тканини. У свою чергу вони бувають трьох видів: 

  • натуральні;
  • штучні;
  • синтетичні. 

Відносно халатів, визначити їх основну класифікацію можна за типом тканини, матеріалу і його щільності.

Популярні види жіночих халатів

Відкривають хіт-парад махрові халати. Саме ці моделі є лідерами продажів та попиту серед покупців. Тканина таких виробів складається з ворсу, що робить його таким м'яким. Махрові речі можуть бути як натуральні, так і синтетичні. Натуральні махрові халати складаються з 100% -ї бавовни, в синтетичних міститься 100% поліестеру.

махровий халат

Велюрові вироби мають елегантний і привабливий вигляд. Здебільшого велюр знаходиться із зовнішнього боку, а ось внутрішнє оздоблення може бути махровим і трикотажним. Виготовляється велюр переважно з натуральних тканин.

Атласні моделі - це справжній шик. Атлас також може бути дешевим і виготовлятися з синтетичних матеріалів, а може бути натуральним - виготовленим з шовку. Є моделі махрових халатів, зовнішня сторона яких оброблена атласом.

халат з бавовни

Трикотажні варіанти відрізняються своєю м'якістю і еластичністю. Це забезпечується за рахунок спеціального плетіння петель. Такі моделі найбільше підходять для дому в літню пору і демісезонний період.

Флісові виготовляються з синтетичного трикотажного волокна. Вони надзвичайно теплі, тому призначені для зими та міжсезоння.

Вафельні халати. Виконані з бавовняної тканини, такі моделі можна побачити в салонах краси, готелях і басейнах.

З якого матеріалу краще вибрати халат

Найпоширенішим матеріалом є бавовна - 100% -й натуральний матеріал. Бавовняні халати прекрасно вбирають вологу, є гіппоаллергенними і забезпечують вентиляцію по всьому тілу.

Мікрофібра - це на 100% синтетичний матеріал, який не вбирає вологу, проте є найпопулярнішим для пошиття моделей для холодної пори року. Вироби виходять дуже теплими, м'якими і легкими.

домашній халат

Бамбук - матеріал, створений штучно з натуральної сировини. Є найбезпечнішим і прийнятним матеріалом для виготовлення халатів і натільної білизни.

Призначення халатів

Лазневі. Даний вид виробів має виготовлятися з натуральних або штучних матеріалів. Вони повинні вбирати вологу і не викликати алергії, так як мають безпосередньо прямий контакт з голим тілом. Внутрішня сторона обов'язково повинна бути махровою, щоб забезпечити найкраще поглинання вологи.

Домашні моделі в першу чергу повинні бути практичними та зручними. У повсякденному житті ваші рухи не повинен сковувати незручний фасон або специфічна тканина. Такі халати повинні бути теплими і з еластичних тканин. Можуть бути як з натуральних, так і з синтетичних і комбінованих тканин.

Якщо шукати відповіді на запитання, халат з якого матеріалу кращий, то тут все залежить від того, як ви його будете носити. Якщо ви не плануєте контакту халату з голим тілом і у вас немає алергічної реакції на синтетичні матеріали, тоді можете вибирати комбіновані моделі.

Якщо ж ваша шкіра чутлива і вимагає спеціального догляду, тоді обирайте вироби тільки з натуральних тканин. Ви відчуєте різницю між синтетичним і натуральним матеріалом.

Які халати кращі

На це питання немає однозначної відповіді. Найкраще підійде той варіант, в якому ви себе комфортно почуваєте. Як показує практика, найпопулярнішими вважаються бавовняні халати середньої довжини. Вони дуже зручні в носінні, а тканина прекрасно витримує прання у пральній машині. На нашому сайті ви без зусиль зможете підібрати гарну і зручну модель для дому. В нашій галереї представлені фото різних моделей для теплої і холодної пори року.

Різноманітні моделі та фасони ми розробляємо з урахуванням практичності і комфорту, що дуже важливо в повсякденному житті. У нашому інтернет-магазині ви можете купити велюровий халат, який стане не тільки вашим домашнім одягом, а й дозволить зустрічати гостей на висоті. Адже виглядати елегантно і зі смаком потрібно не тільки на роботі або в гостях, але і вдома для рідних і близьких.