0
Ваше місто:
Примірочна
0
Ваша примірочна
Мова сайту:

Як прати махровий халат

17.01.2016

як прати махровий халат

 Серед більшості домашнього одягу махровий халат займає лідируюче місце. Немає нічого кращого, ніж закутатися в нього після лазні або душу, або зігріватися після довгої прогулянки на морозному повітрі. Такий халат буде зігрівати вас в холодну пору року і прослужить вам довго, якщо за ним правильно доглядати - наприклад, правильно прати.

прання халата

 Переваги махрової тканини

 Теплим і пухнастим халат робить махрова тканина, яка складається з безлічі витягнутих волосинок і петель. Через це його так приємно надягати на голе тіло, і зігріває він значно швидше бамбукових і бавовняних аналогів. У таких виробів є значні переваги: 

  • вони добре вбирають вологу і їх можна використовувати замість рушників;
  • махра відмінно зберігає тепло розпареного тіла після душу;
  • завдяки структурі тканини всі забруднення видаляються при першому пранні;
  • допоможе швидше зігрітися, якщо ви перемерзли. 

Махровий халат - це практична річ в будинку, так що зовсім не зайвим буде дбайливо за ним доглядати.

Як правильно прати махровий халат

Як правильно прати махровий халат

Щоб махра залишалася якомога довше м'якою і пухнастою, слід дотримуватися певних правил догляду за нею. Відіпрати махровий халат не складе труднощів, для цього зовсім не обов'язково використовувати ручне прання. Цей процес може бути дуже важким і неприємним. Махрова тканина відмінно переносить прання у пральній машині, тому сміливо довіряйте прання автомату.

Найголовніше знати, при якій температурі прати виріб. Вона не повинна перевищувати 60 градусів. Для кращого ефекту рекомендується додатково завантажити махрові рушники або постільну білизну. Уважно відсортуйте речі, які можуть містити застібки або гачки, так як вони можуть надірвати тканину і залишити затягування.

Як і при будь-якому важкому забрудненні, відіпрати річ допоможе попереднє замочування. Для цього розведіть порошок або гель в холодній воді і опустіть туди виріб. Перш, ніж завантажити в машину, халат слід добре прополоскати. Так ви зможете відіпрати навіть виріб білого кольору після сильного забруднення.

Також популярними є і велюрові моделі. У догляді вони вимагають більше уваги, і прати їх краще при делікатному режимі, а в ідеалі навіть вручну. Уважно вибирайте і засоби для прання. Вони повинні добре розчинятися в холодній або трохи теплій воді. Викручувати велюровий халат не рекомендується, розвісьте його на плічки і дайте стекти воді. Прасувати його обов'язково потрібно через вологу тканину.

Такого ж делікатного догляду вимагають і антистатичні моделі. З цього приводу виникає багато питань, головне з яких - чи можна взагалі прати антистатичні халати? Безумовно, вони не одноразові, і прати їх можна.

Прати їх можна руками і в машинці, але тільки при температурі не вище 60 градусів і не частіше 1-го разу на місяць. В такому випадку виріб прослужить вам щонайменше 5 років. У деяких випадках після прання рекомендується перевіряти антистатичні властивості за допомогою спеціального приладу.

Додатковий догляд

Щоб халат залишався м'яким після машинного прання, обов'язково додавайте пом'якшувальні бальзами в спеціальний відсік машинки. Такі ополіскувачі повинні містити силікон, саме він забезпечує водопоглинаючі властивості махри і надалі. Не варто ставити режим прання на занадто великі оберти і вибирати режим економної витрати води. При терті тканини об барабан петлі будуть витягатися, і халат втратить первісний вигляд.

Якщо ви противник синтетичних добавок, потримайте виріб в соляному розчині. Це допоможе зробити його м'яким після прання і збереже його первісний колір, адже жіночі махрові халати мають яскраві кольори. Після цього його обов'язково слід прополоскати і віджати вручну.

халат в пральній машині

Уникайте машинного просушування і прасування махрових халатів. Віджимання рекомендується робити на низьких обертах, а просушку здійснювати не менше 24 годин на відкритому повітрі або в теплому приміщенні.

Якщо ваш халат після тривалого носіння втратив свої первісні якості, це легко виправити. Ваші дії повинні бути наступними: 

  • виключіть прання у пральній машині на тривалий період часу;
  • візьміть ополіскувач на силіконовій основі і замочіть в ньому виріб не менше, ніж на 12 годин;
  • гарненько прополощіть;
  • відіжміть його вручну і дайте просохнути в затемненому місці протягом доби;
  • додаткові полоскання в спеціальних кондиціонерах слід робити тільки вручну. 

  Якщо ви будете дотримуватися цих правил, ваш улюблений домашній одяг прослужить вам не один рік, не втративши свого вигляду і властивостей.