0
Ваше місто:
Примірочна
0
Ваша примірочна
Мова сайту:

Як відбілити халат

29.01.2016

як відбілити халат

Домашній халат дуже зручна та практична річ в гардеробі. У нього можна загорнутися після ванни або зігрітися після тривалої прогулянки. Підібравши правильний фасон і забарвлення, навіть вдома ви будете виглядати елегантно та стильно. Багато хто прагне купити халат в темних відтінках, так як вважають, що домашня річ не повинна бути маркою. Якщо ви будете дотримуватися всіх правил по догляду за махровими виробами, ви сміливо можете вибирати яскраві кольори.

Правила прання махрових виробів

Купуючи білі халати, перше питання, яке виникає в голові - як же його потім відіпрати, а то і зовсім відбілити? Що б вам не довелося докладати особливих зусиль при пранні, не заношуйте річ до сильного забруднення. Будь-яку пляму можливо відіпрати, поки вона ще не в'їлася.

Якщо ж забруднень уникнути не вдалося, прання слід проводити за такими правилами:

  • відсортируйте біле від кольорового та темного;
  • якщо у вас жорстка вода, при пранні обов'язково додайте пом'якшувач для води;
  • при ручному пранні для пом'якшення додайте оцет, пропорція - 100 мл на 10 літрів води;
  • виставляйте режим на пральній машинці, який вказаний на етикетці виробу, а якщо таких вказівок немає, не прати виріб більше ніж при 60 градусах;
  • для прання бажано використовувати гелі, тому що пастинки порошку важко випрати з волокон і виріб стане жорстким;
  • при сильному забрудненні використовуйте додатковий відбілювач.

Засоби для відбілювання махри

Сьогодні хімічна промисловість пропонує різні порошки та засоби для виведення плям, особливо для білих речей. Але якщо покластися на досвід наших бабусь, то впоратися з плямами і повернути речам білизну цілком можливо і без дорогих засобів. На кожен разновид забруднення є свій засіб для виведення плям.

Позбутися масних плям можна звичайним миючим засобом для посуду. А також содою, господарським милом, нашатирним спиртом, сіллю, крохмалем та перекисом водню.

Плями від соків, які дуже часто залишають діти, дуже в'їдливі. І для мам це справжня мука. Їх можна вивести за допомогою крутого окропу, господарського мила або суміші горілки та гліцерину в пропорції 1: 1.

Плями від чаю та кави є частим явищем на домашніх жіночих халатах. Вивести їх можна звичайною сіллю або господарським милом. Запрати пляму слід відразу ж після її появи, поки вона не проникла в волокна глибоко.

Застібки та металеві ґудзики з часом починають залишати сліди іржі. Позбутися від них можна за допомогою лимонної або оцтової кислоти. Щоб вони не з'являлися надалі, застібки краще замінити на пластмасові.

Повертаємо колишню білизну

Часто буває, що після тривалого носіння та прання домашні жіночі халати втрачають свою білизну. Повернути її теж можливо, і під силу це навіть в домашніх умовах. Перед пранням слід замочити річ в спеціальному рідкому розчині. Це можуть бути як куплені засоби, так і саморобні. Купуючи порошки для відбілювання, уважно стежте за складом і рекомендаціями. Вони повинні призначатися тільки для махрової тканини.

І все-таки для відбілювання рекомендується використовувати професійні засоби. Неправильне дозування компонентів та саморобний відбілюючий розчин може назавжди позбавити вас улюбленого халату.

Перед замочуванням перевірте кишені. У них не повинно бути ніякого сміття та крихт. Тривалість замочування залежить від засобу, який ви використовуєте. Якщо відбілювач грубий - білизна, то замочування повинно бути не більше 1 години. А кількість повинна бути згідно з рекомендаціями на упаковці.

Після замочування халат потрібно добре прополоскати та віджати вручну. Щоб закріпити результат, завантажте виріб в пральну машину. Не допускається завантажувати будь-яку ще білизну іншого кольору, а барабан не повинен бути заповнений більше, ніж на третину. Уникайте віджиму на великих оборотах. Віджимати халат після прання краще вручну.

Не забувайте і про м'якість. Не втратити її після прання допоможуть спеціальні ополіскувачі та бальзами. І ні в якому разі не прасуйте махрову річ! Щоб уникнути заломів, вирівняйте її та сушіть на вішалці в затемненому місці.

Як відбілювати синтетику

Щоб відбілити синтетичний халат, засіб буде мати інший склад і відповідати типу тканини та її особливостям. З хімічних відбілювачів підійде звичайна білизна. Щоб уникнути жовтизни та псування тканини, не перестарайтеся з її кількістю та часом замочування.

Якщо ви не хочете ризикувати, використовуйте лагідні відбілювачі. Але і з ними не варто надовго залишати виріб замоченим. Головне правило при будь-якому відбілюванні - це гарне полоскання. Залишки в волокнах тканини частинок порошку або відбілювача можуть пожовтіти, і позбутися від них вже буде неможливо.

Якщо під рукою не виявилося спеціалізованих засобів, ви з легкістю можете змішати відбілюючий засіб з найпростіших інгредієнтів. Вам знадобиться 3-4 столові ложки перекису водню, 1 столова ложка нашатирного спирту, 6 столових ложок повареної солі та 50 гр прального порошку. Все це розведіть в 10 літрах теплої води та замочіть виріб на 20-30 хвилин. Після цього прополощіть халат в холодній воді і відправте сушитися.